KV LADYHAUKUT 2015 NURMEKSESSA

Nurmes Hyvärilä 18. - 19.9.2015

OTTELUTERVEHDYS 19.09.2015

Kansainvälinen Lady Hirvenhaukkukoe järjestetään nyt kahdeksannentoista kerran 18. - 19.9.2015 Nurmeksessa, haukkujen synnyinsijoilla, kilpailu-keskuksena toimii Hyvärilän Nuorisokeskus Pielisen rannalla. Kauniilla Nurmeksen matkailualueella, golfkentän ja Pielis-Areenan naapurissa.

Haukkujen puuhamies ja niiden ideoija, grand an man, Veikko Hakkaraisen ajatuksena oli että haukuilla olisi ollut pysyvä paikkakunta niiden järjestämiseksi mutta ympäristössä tapahtuneet muutokset siirsivät haukut välillä toisaalle. Myöskin vuoden 2016 Lady Haukut siirtyvät Outokumpuun, vuorottelu periaatteella,  josta olemme saaneet vahvistukset koetoimikuntaan nyt järjestettävään Lady Haukkuihin. Kansainvälinen Lady - hirvenhaukkukoe on saanut arvostetut sijan haukkukokeiden joukossa ja sitä arvostetaan merkittävänä kenneltapahtumana. Koemaastoiksi saamme käyttöömme Ylä-Karjalan alueelta parhaimmat maastot aikaisempien vuosien tapaan. Koemaastot sijaitsevat etäisyyksiltään enimmillään noin 100 km matkalla. Järjestelyistä jo vahvalla kokemuksella vastaavat Kynsiniemen Erä ry ja Lipinlahden Metsästys ry ja Ylikylän Erä ry

Kun puhutaan Lady Hirvenhaukkukokeista, niin on selvää, että pääroolissa koiranohjaajina toimivat naiset joko omalla koirallaan tai "laina kuskina". Koiran kanssa metsästää tutkimuksen mukaan 80 prosenttia eränaisista ja monet naiset kiinnostuvatkin metsästyksestä koiraharrastuksen kautta. Metsästyskortin lunastaneiden naisten määrä kasvoi viime vuonna edellis-vuodesta 4,55 prosenttia. Vuonna 2014 metsästyskortin lunasti 20 190 naista. Metsästyskortin lunastaneiden naisten keski-ikä oli viime vuonna 41,6 vuotta.

Naisten kohdalla koiraharrastus nousi esille huomattavana metsästyksen pariin houkuttelevana seikkana. Lisääntynyt vapaa-aika ja luonnon arvostaminen ovat kasvattaneet luontoon liittyvän harrastuksen suosiota. Luonnosta nauttiminen naisilla näyttää tutkimuksen mukaan olevan suurempi vetovoimatekijä kuin miehillä.

Kokeen ylituomarina toimii Keijo Vitri ja hänen varahenkilönä toisena ylituo-marina Jukka Kauhanen. Järjestäjinä haluamme säilyttää kisan arvostuksen ja kilpailun korkean tason, niin järjestelyjen kuin palkintojenkin osalta.

Nyt järjestettävän kokeen palkintopöydältä löytyy mm Tikka T3 hirvikivääri, Ultrapoint tutkapanta, Sastan Eräpuku ja paljon muuta unohtamatta kierto-palkintoja. Tärkeimpinä yhteistyökumppaneina kokeen järjestämisessä toimivat Rajan Ase Lieksasta, Sasta ja Hyvärilän Nuorisokeskus. Muut yhteistyökumppanit löytyvät Lady-haukkujen kotisivulta ja käsiohjelmassa päivitettynä koepäivään mennessä. Kiitokset tässä vaiheessa kaikille yhteistyötahoille ja tukijoille ilman yhteistyökumppaneita kokeiden järjestäminen tässä laajuudessa ei olisi mahdollista.

Miellyttävä tehtäväni on toivottaa hyvät koiranohjaajat koirinenne ja kannus-tusjoukkoinenne, tuomarit ja oppaat sekä koko koiraväen lämpimästi terve-tulleeksi tähän haukkuotteluun Nurmekseen. Järjestäjien talkooväelle ja maastojen luovuttajille lausun nöyrimmän kiitoksen. Ilman yhteistyötä näitä tilaisuuksia ei tosiaan saada järjestettyä. Luodaan yhdessä jälleen kerran tästä mukava ottelupäivä.

Pentti Pulkkinen

koetoimikunnan puheenjohtaja


Koetoimikunta 

Puheenjohtaja Pentti Pulkkinen
varalla Jukka Kilpinen 

Koesihteeri Kimmo Tuomola 

Maastomestari Jukka Lipponen
Eero Keronen 

Yleissihteeri Päivi Turunen 

Tulospalvelu Päivi Turunen

Ohjelmalehtinen Terho Okkonen

Mainosmyynti Marko Smura
Veli-Paavo LipponenNURMEKSEN KAUPUNGIN TERVEHDYS

Syksyn tulo viilenevine aamuineen on odotuksen aikaa meille kaikille metsänkävijöille. Minulla on miellyttävä tehtävä toivottaa taitavat koirat ja hyvät koiranohjaajat kannustusjoukkoineen sekä tuomarit ja oppaat lämpimästi tervetulleeksi Lady-hakkuihin tänne Nurmekseen.

Koiraharrastuksesta on tullut merkittävä vetovoimatekijä naisille tulla metsästyksen ja eränkäynnin pariin. Puhtaan luonnon ja viileän ilmaston arvostus on monesta näkökulmasta katsottuna kasvussa maailmanlaajuisesti. Me suomalaiset ja nurmeslaiset tiedämme elävämme paratiisissa tässä suhteessa.

Kiitän teitä tulostanne tänne Nurmekseen ja toivon, että tulette toistekin. Vetovoimainen Nurmes on hyvä paikka asua, yrittää ja harrastaa. Minulle Nurmeksen luonto ja eränkäynti merkitsevät paljon. Odotan taas innolla uutta hirvenmetsästyskauden alkua ja lähestyvää hirvihaukkua. Hyvät harrastukset ovat työn vastapaino, ja luonnossa oleminen rauhoittaa mieltä ja antaa lepoa nykymaailman rasittamille aivoille.

Toivon, että Nurmeksen seutu pystyy tarjoamaan hyvät ja tasapuoliset olosuhteet tämänkertaisille Lady-haukuille.

Asko Saatsi

kaupunginjohtaja

Tuija Kilpinen, 2013